Experiențele profesionale anterioare ne permit să vizualizăm și să concepem obiecte durabile și sustenabile. În majoritatea cazurilor, alegem materiale eco-responsabile, bio-degradabile și cât mai neprelucrate. Ne dorim să urmăm o estetică minimalistă, care prin tocmai simplitatea ei, să poată pună în evidență elementele naturale în orice spațiu interior. Sperăm să te întâlnim curând!
Wishing you a greener life for a brighter future, with love!
LAVA Atelier Botanic

Suntem Andreea și Alex, doi creatori care apreciază arta și designul în toate formele lor. Împreună am fondat brandul LAVA Atelier Botanic – un proiect prin care ne propunem să celebrăm natura, explorând modalități inedite de a încorpora plantele ca element de design interior.

 

După studii de specialitate în arhitectură, design interior și grafică, dar și după multiple experiențe profesionale în diferite domenii creative din țara și străinătate, ideea de a lucra cu plantele a venit din nevoia de a ne desprinde de ecrane, de a ne pune imaginația la treabă și de a meșteri ceva cu mâinile. Dar de ce neapărat cu plante ?

 

Cu trecerea timpului am remarcat din ce în ce mai des că ieșirile în aer liber ne relaxau cel mai mult după o săptămână plină în forfota orașului. Fiecare plimbare în pădure ne oferea o experiență nouă aproape de natură și așa am început să descoperim cu entuziasm specii de ciuperci și de plante sălbatice, să căutam cu atenție pietre cu forme interesante…

Pe scurt, am (re)învățat să ne bucurăm de ceea ce ne înconjoară și să fim curioși. Așa am realizat că avem nevoie să fim aproape de lucrurile tangibile, naturale și că e foarte important să ne întoarcem pe cât posibil la sursă.

 

De aici a venit întrebarea : cum reușim să aducem natura mai aproape de oameni, să recreăm o oază de liniște și de relaxare în stresul cotidian?

 

🌱 Terariile cu plante vii sunt mici lumi sub sticlă care capturează ciclul vieții, ecosisteme în miniatură autosuficiente și foarte ușor de întreținut : un concept care răspundea perfect căutării noastre. Un terariu evoluează în timp, crește și se dezvoltă exact ca în natură. Este un obiect foarte captivant, versatil și deosebit prin estetica lui.

 

Primul terariu realizat acum câțiva ani în cadrul unui atelier DIY este în continuă creștere, iar de atunci am experimentat cu multe alte plante culese, găsite în diferite medii naturale. Astfel am descoperit plăcerea de a studia și a de a lucra cu diferite combinații de substraturi, de a compune texturi noi prin compoziții de culori și suprapuneri de foliaje cu forme și mărimi variate.

 

🌱 Pe lângă terarii, exploram tehnici de plantare și asocieri de plante în special din cultura japoneză (kokedama, wabi-kusa etc.), dar și sub forma de tablouri botanice cu plante vii, care permit oricărei persoane să agațe un colț de natură pe perete. Plantele se dezvoltă și evoluează continuu, permițând astfel interioarelor să prindă viață!

 SOL

ANPC

Livrarea și returul comenzilor

Info cookies

Politica de confidențialitate

Termeni și condiții

NOD Makerspace, 160 Splaiul Unirii

București 040041

lavaatelierbotanic@gmail.com

Toate drepturile rezervate © LAVA Atelier Botanic 2024

Salut!

Contact

NOD Makerspace, Splaiul Unirii 160

lavaatelierbotanic@gmail.com

Numele si prenumele tau:
Numărul de telefon
Adresa ta de e-mail:
Conținutul mesajului:
Expediază
Expediază
Mesajul a fost expediat — Mersi!
Îndeplinește toate câmpurile obligatorii!