Prețuri

În Japonia, conceptul de wabi sabi desemnează frumusețea pe care o regăsim în imperfecțiune. Wabi sabi este imperceptibil dar peste tot: o crăpătură pe un ceainic, lemnul unei uși vechi, mușchi verde pe o stâncă, un peisaj cețos, o ceașcă deformată...este frumusețea efemeră din
lumea fizică, ce reflectă existența noastră din lumea spirituală.

 

Din punct de vedere al naturii, ideea de wabi sabi poate fi înțeleasă ca o apreciere a unei frumuseți care este sortită să dispară, sau chiar o    contemplare efemeră a ceva ce devine mai frumos pe măsură ce îmbătrânește, se estompează și, în consecință, dobândește un farmec nou. Kokedama întrunește întocmai aceste valori, căci plantele și mușchiul care o alcătuiesc sunt în permanentă schimbare. Noi, ca și wabi sabi, mergem împotriva supraconsumului contemporan, încurajând mai degrabă simplitatea și autenticitatea.

Wabi Sabi pentru o viață perfect imperfectă

Platou din Jesmonite,

un material eco-responsabil

Ce este Kokedama?

Comandă personalizată

Jesmonite este un material versatil: un compozit pe bază de apă și substanțe naturale, 100% eco-friendly. Durabil și rezistent, acest material devine din ce în ce mai popular deoarece este o alternativă naturală a plasticului. Suprafața sa poate fi finisată astfel încât să semene cu ipsos, piatră, metal și lemn. Jesmonite este considerat un material cu risc redus : compozitul finit nu emite vapori toxici. 

 

Designul platourilor CRESC Studio urmărește structurile naturale ale formării rocilor, iar tehnicile folosite sunt marble, splash și terrazzo. Obiectele au rol decorativ, duritatea lor este asemănătoare cu cea a obiectelor din beton, sunt impermeabile și culorile conțin pigmenți rezistenți UV.

 

Pentru a le curăța, ștergeți cu un material textil sau spălați cu apă caldă și detergent non abraziv.

 

Platouri unicat realizate manual de CRESC Studio | @cresc.studio

Vestea bună este că aproape orice plantă poate fi transformată într-o Kokedama!

Este bine să alegi plante care se potrivesc camerei în care vor fi așezate, dar și modului tău de viață. In funcție de timpul de care dispui ca să te ocupi de ele, poți alege plante mai nepretențioase pe care să le uzi chiar și o dată pe lună.

Dacă vrei o bucătărie mai verde și un design inedit, poți expune chiar și ierburile aromatice sub formă de Kokedama!

Cuvântul “kokedama” se traduce literalmente prin “minge de muşchi”. Planta este astfel aşezată într-un amestec de substrat, argilă, cărbune şi alți nutrienți, care este modelat în formă sferică. Bila de pământ este mai apoi acoperită cu un strat de muşchi sau în alte cazuri, cu sfoară, scoarță sau alte fibre naturale. Kokedama poate fi fixată pe un suport sau poate fi suspendată ca piesă centrală decorativă, devenind astfel un stil foarte popular de a orna un interior cu plante.

Kokedama 苔玉 [ kòkédámá ] este o formă de grădinărit artistic care provine din cultura japoneză şi care este strâns legată de practica artei cu bonsai, fiind o combinație a stilurilor de plantare nearai (根洗い care înseamna literalmente „spălarea rădăcinilor”) și kusamono. Nearai face parte dintr-o tradiție seculară în care rădăcinile unui exemplar de bonsai sunt afişate la exteriorul vasului, pentru a le pune în evidență sistemul complex şi elegant. Kusamono pune împreuna o colecție de mai multe plante care cresc într-un display central.

 SOL

ANPC

Livrarea și returul comenzilor

Info cookies

Politica de confidențialitate

Termeni și condiții

NOD Makerspace, 160 Splaiul Unirii

București 040041

lavaatelierbotanic@gmail.com

Toate drepturile rezervate © LAVA Atelier Botanic 2024

Kokedama