Cu denumirea sa provenită din limba latină: terra („pământ”) + arium (un loc sau un recipient), terariul este elementul perfect pentru oamenii care iubesc natura și plantele dar nu au timpul sau spațiul necesar îngrijirii lor. Este de asemenea, metoda perfectă de a colecționa specii de plante exotice, care necesită condiții speciale.

Ai o idee pe care vrei să o transformi în terariu? Un peisaj sau un decor pe care l-ai văzut undeva și în care vrei să te teleportezi zi de zi, din confortul casei tale? Ai un vas deosebit pe care vrei să îl transformi în căsuță pentru plante, ca să îți înverzească locuința sau biroul?
Scrie-ne un mesaj și hai să vedem dacă putem pune în practică ideile tale!

Poți vedea aici câteva exemple deja realizate. :)

Terarii personalizate cum vrei tu

We ♥ recycling + upcycling

Considerăm că sticla este un material prețios și ne-am format o atenție particulară pentru vase sau sticle cu forme speciale, cărora le redam viață plantând în ele…viață! https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t1e/1/16/1f33f.png

 

Procesul de fabricare al sticlei este unul foarte complex: în afara materiei prime necesare (nisip, carbonat de sodiu, calcar etc.), pentru a produce sticlă este nevoie de topire la temperaturi extrem de ridicate, de modelare (turnare, suflare sau flotare) și mai apoi de surse de răcire lenta. Toate aceste etape necesită bineînțeles ENERGIE și utilizează o multitudine de RESURSE, fapt care ne responsabilizează să găsim o utilitate secundară pentru obiectele deja existente.

Fiecare gest contează și fiecare dintre noi poate contribui! https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tf8/1/16/267b.png

Dar dacă nu dispui de suficientă lumină naturală?

Și noi ne-am pus această întrebare și am găsit o rezolvare ! 💡

 

Terariul cu capac de sticlă și lumină cu spectru complet, poate fi amplasat oriunde vrei! Lampa poate fi programată pe un ciclu automat de 12 ore (ideal pentru plante), iar tu vei scăpa de o grijă!

 

Vei putea transforma chiar și cel mai întunecos colț al locuinței tale într-un spațiu plin de viață, de care să te bucuri mereu. Unde mai punem starea de bine pe care ți-o va da cititul unei cărți lângă un terariu luminos și cu siguranță nici orele de munca nu vor părea la fel de lungi cu o gradină în miniatură pe birou!

 

Reduce reuse recycle suportul din lemn de nuc american sau din lemn de stejar, este reciclat din resturile industriei de mobilă. Încercăm să reducem pe cât posibil amprenta noastră de carbon și consumul inutil de materiale.

Ce conține și cum evoluează?

Pentru a recrea cât mai îndeaproape mediile naturale, într-un terariu există mai multe straturi, fiecare având proprietățile și funcțiile sale distincte :

 

-un strat de drenaj, fără de care există pericolul de a îneca / sufoca plantele din micro ecosistem în foarte scurt timp.

- un strat de protecție / de suport, care delimitează primul strat de amestecul de sol.

 - un strat care ajută la filtrarea impurităților

 - stratul de sol + nutrienți, cu aciditate specifică plantelor verzi

- stratul decorativ care este opțional

- plante și alte elemente decorative naturale (mușchi verde, roci, etc.)

 

Astfel construit, terariul se va menține verde și sănătos o lungă perioadă de timp. Așezat într-un spațiu luminos, cu temperatura potrivită, acesta va avea o viață foarte lungă!

 

Comandă personalizată

Terariul, o lume în miniatură

Terariul este un ecosistem închis auto-sustenabil, în care se reproduc la o scară mai mică, procesele naturale ale planetei noastre. In interiorul pereților de sticlă au loc și interacționează o multitudine de procese esențiale vieții: fotosinteza, respirația și circuitul apei în natură.

 

Plantele își produc hrana de care au nevoie cu ajutorul energiei solare și a fotosintezei. Apa din terariu este în continuă mișcare: trecând de la starea lichidă la cea gazoasa, la condens, revenind apoi din nou la starea lichidă și scurgându-se de pe pereții de sticlă în pământ, ea este absorbită de rădăcinile plantelor alături de nutrienții din sol.

 

Spre deosebire de plantele de apartament, terariul necesită intervenții minime, astfel te vei putea bucura de el fără prea mult efort!

Prețuri

Vezi terarii disponibile

Terariu

 SOL

ANPC

Livrarea și returul comenzilor

Info cookies

Politica de confidențialitate

Termeni și condiții

NOD Makerspace, 160 Splaiul Unirii

București 040041

lavaatelierbotanic@gmail.com

Toate drepturile rezervate © LAVA Atelier Botanic 2024